dilluns, 26 d’octubre de 2009

Visita un Hort urbà a Barcelona

Podem aprofitar un matí solejat de tardor per fer coses una mica diferents sense sortir de Barcelona. Formant part de la xarxa de parcs i jardins de Barcelona hi ha tota una sèrie d’horts urbans que són prou interessants com per mostrar als nostres nens en què consisteix un hort .

Avui li dedicarem unes línees al Hort-Masia de CAN CADENA on hi trobem un d’aquests horts urbans. Aquest és especialment interessant, ja que també s’hi poden trobar animals de granja com gallines, cabres, etc.

Aquest hort forma part del conjunt del parc de Sant Martí, en forma de curiós triangle entre la Masia de Can Cadena, l’església de Sant Martí de Provençals i el Parc del mateix nom. Està ubicat al districte de Sant Martí on encara queden algunes masies que han quedat integrades dins del paisatge urbà, envoltades d’edificis i on el triangle de sant Martí de provençals dóna a aquest barri un immillorable espai lúdic on divertir-se en família.


El Parc de Sant Martí, què és ideal per jugar en família, està format per una gran esplanada de gespa i una gran quantitat d’arbres de diferents espècies, a més hi ha un estany on de vegades s’hi poden veure ànecs. També hi ha espais per jocs infantils, zona per a gossos, i equipaments com taules de ping-pong, cistelles de basket, pistes de petanca, etc.


Mostra Parc de Sant Martí en un mapa més gran


En un dels costats d'aquest parc, que fins a mitjans del segle passat era una zona de cultius, podeu trobar la masia de Can Cadena, que data del segle XVIII. Encara es conserven els corrals i on s’hi poden trobar animals de granja (cabres, oques,gallines, etc.) i està a l’abast dels visitants.


La masia de Can Cadenes està dins del projecte de xarxes d’horts urbans de Barcelona i té 800 m2 d’horts, dividits en 15 parcel•les que estan conreades per gent gran del mateix districte formant part del nucli antic de la Verneda de Sant Martí.

Tot i que el Parc es pot visitar sempre que es vulgui, la masia de Can Cadenes i els horts urbans estan oberts al públic només els dissabtes i els diumenges pel matí.

Adreça de l'hort: c/ Menorca, 5

Accessos: Ronda de Sant Martí y carrer de Menorca, de la Agricultura y de Huelva.

Transport públic: Bus: 26, 33, 34, 35, 40, 43, 44, 71. Metro: L3 - Sant Martí.