dimecres, 2 de setembre de 2009

La Font Màgica de Montjuïc

La Font Màgica de Montjuïc és un dels símbols de Barcelona i, tot i que són àmpliament conegudes, hem cregut necessari fer un post sobre elles.

Les fonts van ser dissenyades per l'enginyer Carles Buïgas en el context de l'Exposició Universal del 1929, sota el concepte de fer un nou tipus de font brollador on l'element artístic fossin les formes. El projecte es va completar amb cascades i fonts installades en diversos llocs de l'avinguda Maria Cristina.

Les fonts estan situades al final de l'avinguda de Maria Cristina a la plaça de carles Buïgas, amb el el Palau Nacional de Montjuïc al fons, actual MNAC.


Mostra Sense títol en un mapa més gran

L'adreça web oficial de les fonts és www.bcn.cat/fonts on teòricament es poden veure en directe els shows de cada tarda. Cal pitjar sobre el logo de l'esquerra.

Actualment s'ofereix un espectacle multimèdia amb il·luminació, aigua i música. Cada temporada canvien el repertori i aquest dies es pot escoltar música dels 80s, amb cançons com “Every breath you take” de The Police, “Voyage voyage” de The Desireless, “I just call you to say I love you” de Stevie Wonder, “Moonlight Shadow” de Mike Oldfield o “Living on a prayer” de Bon Jovi, entre d'altres.

Els horaris dels espectacles varien en funció de l'època de l'any:


Aquest octubre del 2009 les fonts celebren el seu 75è aniversari i després de cada passada musical es celebrarà durant tot el mes l'aniversari amb la participació del públic encenent bengales, després de cada passada musical.

Dins dels actes de l'aniversari, es podrà visitar l'interior de la Font i conèixer la gran obra per dins de forma gratuita. Només els dissabtes i diumenges d'octubre de 10h a 13h.

Alguns videos relacionats: