dimecres, 29 de juliol de 2009

Parc de Mossèn Cinto Verdaguer (Montjuïc)

El jardí de Mossèn Cinto Verdaguer és per moltes raons el nostre parc favorit de Barcelona i, fins i tot des de l’ajuntament reconeixen que “és amb diferència un dels jardins més bonics de Barcelona”.

Qualsevol moment de l’any és bo per visitar-lo, ja que la combinació de les diverses floracions i els canvis estacionals de les fulles dels arbres fan que cada estació tingui el seu encant i el seu color.

Té una superfície de 4,30 hectàrees amb 2.800 m2 de parterres i un entramat de camins que retallen grans praderies de gespa.

Es tracta un jardí temàtic dedicat a les plantes bulboses, rizomatoses i aquàtiques. Les plantes protagonistes són tulipes, narcisos, jacints, nimfes i lliris d'aigua.

A la part alta del jardí hi ha una trentena de petits estanyols connectats que es reparteixen a banda i banda d'una llarga escalinata. L'aigua va baixant des d'un estanyol allargassat situat al davant d'una paret de rocalla amb una petita cascada. Un pont de fusta arrodoneix la delicadesa d'aquest racó, en què hi ha un dels accessos del recinte.


Al mig del parc hi ha un llac i una immensa praderia amb grans arbres esparsos al final de la qual hi ha la comunicació entre aquests jardins i els de Joan Brossa.

És un parc ideal per anar amb nens donades les grans extensions de gespa i us garantim que s’ho passaran d’allò més bé pujant i baixant per les pendents.

Està situat a la muntanya de Montjuïc i, per tant, forma part del parc de Montjuïc. El jardí de Mossèn Cinto Verdaguer baixa per un lleuger pendent que permet gaudir d'unes bones vistes de Barcelona, del mar i, en dies clars, fins i tot del Montseny. Fa veïnatge amb el jardí de Joan Brossa (antic parc d'atraccions) i el viver dels Tres Pins, a mitja pujada del Castell de Montjuïc.

L'entrada principal està situada a l'avinguda de Miramar, al costat del telefèric i en front de les piscines Picornell. L’entrada és monumental i rep el visitant amb un gran escut de Barcelona fet amb plantes bulboses, emmarcat per grans magnòlies, que en el seu moment de floració, a finals de primavera, donen al conjunt una gran espectacularitat.


Mostra Parc de Mossèn Cinto Verdaguer en un mapa més gran

Aquest post li volem dedicar molt especialment a ella, que tant l’ha gaudit i que ara hi té prohibit l'accés: