diumenge, 19 de juliol de 2009

Parc de la Creueta del Coll (Gràcia)

El parc de la Creueta del Coll és un dels més emblemàtics de la ciutat gràcies al seu llac/piscina i la gran escultura de Chillida que hi ha suspesa sobre l’aigua i que li dóna personalitat pròpia al parc.

Es troba situat a la part més alta de Gràcia, a prop del pont de Vallcarca, i delimita amb Horta. L’accés principal està al Passeig de la Mare de Déu del Coll 87. En el següent mapa dinàmic està marcada l’entrada principal.


Mostra Parc de la Creueta del Coll en un mapa més gran

Té una superfície considerable per ser dins de Barcelona (1,68 ha) i va ser dissenyat per l’estudi Martorell-Bohigas-Mackay sobre una antiga pedrera al 1987.

El parc disposa d’un llac que a l’estiu es converteix en piscina pública, que fins i tot té una illa amb palmeres al mig. Hi ha un llac molt més petit i una mica més elevat, entre les parets de l’antiga pedrera, que conté “l’Elogi de l’aigua”, l’escultura de 50 tones de formigó d’Eduardo Chillida.

L’entrada nord pel passatge de Manlleu, permet veure el parc des de dalt on hi ha una barana de fusta que delimita l’espai del parc i el separa del vessant forestal del turó del Coll, encarat cap a la serra de Collserola. Un petit sender permet anar vorejant la part de dalt de la pedrera.
  • Horari: De les deu del matí fins al capvespre.
  • Dates llac: El llac obre del 25 de juny fins el 13 de setembre
  • Telf: 93.291.66.60
  • Contacte: mjofra@bcn.cat
Preus d’abonaments de la piscina:


Alguns vídeos relacionats: