dimecres, 29 de juliol de 2009

Parc de Mossèn Cinto Verdaguer (Montjuïc)

El jardí de Mossèn Cinto Verdaguer és per moltes raons el nostre parc favorit de Barcelona i, fins i tot des de l’ajuntament reconeixen que “és amb diferència un dels jardins més bonics de Barcelona”.

Qualsevol moment de l’any és bo per visitar-lo, ja que la combinació de les diverses floracions i els canvis estacionals de les fulles dels arbres fan que cada estació tingui el seu encant i el seu color.

Té una superfície de 4,30 hectàrees amb 2.800 m2 de parterres i un entramat de camins que retallen grans praderies de gespa.

Es tracta un jardí temàtic dedicat a les plantes bulboses, rizomatoses i aquàtiques. Les plantes protagonistes són tulipes, narcisos, jacints, nimfes i lliris d'aigua.

A la part alta del jardí hi ha una trentena de petits estanyols connectats que es reparteixen a banda i banda d'una llarga escalinata. L'aigua va baixant des d'un estanyol allargassat situat al davant d'una paret de rocalla amb una petita cascada. Un pont de fusta arrodoneix la delicadesa d'aquest racó, en què hi ha un dels accessos del recinte.


Al mig del parc hi ha un llac i una immensa praderia amb grans arbres esparsos al final de la qual hi ha la comunicació entre aquests jardins i els de Joan Brossa.

És un parc ideal per anar amb nens donades les grans extensions de gespa i us garantim que s’ho passaran d’allò més bé pujant i baixant per les pendents.

Està situat a la muntanya de Montjuïc i, per tant, forma part del parc de Montjuïc. El jardí de Mossèn Cinto Verdaguer baixa per un lleuger pendent que permet gaudir d'unes bones vistes de Barcelona, del mar i, en dies clars, fins i tot del Montseny. Fa veïnatge amb el jardí de Joan Brossa (antic parc d'atraccions) i el viver dels Tres Pins, a mitja pujada del Castell de Montjuïc.

L'entrada principal està situada a l'avinguda de Miramar, al costat del telefèric i en front de les piscines Picornell. L’entrada és monumental i rep el visitant amb un gran escut de Barcelona fet amb plantes bulboses, emmarcat per grans magnòlies, que en el seu moment de floració, a finals de primavera, donen al conjunt una gran espectacularitat.


Mostra Parc de Mossèn Cinto Verdaguer en un mapa més gran

Aquest post li volem dedicar molt especialment a ella, que tant l’ha gaudit i que ara hi té prohibit l'accés:

dissabte, 25 de juliol de 2009

Web: "Estiu 2009" de l'Ajuntament BCN

Finalment sembla que l’Ajuntament de Barcelona s’ha posat de forma seriosa amb això d’Internet! Després de la iniciativa nadalenca, ara s’ha inaugurat la web “Estiu 2009”.

(millor no parlar el blog personal de l’alcalde Hereu de 262.000€ anuals....)


En aquesta nova web podreu trobar informació de:

Si voleu una informació més detallada de les platges podeu visitar:
Web de les platges de BarcelonaVídeos relacionats:diumenge, 19 de juliol de 2009

Parc de la Creueta del Coll (Gràcia)

El parc de la Creueta del Coll és un dels més emblemàtics de la ciutat gràcies al seu llac/piscina i la gran escultura de Chillida que hi ha suspesa sobre l’aigua i que li dóna personalitat pròpia al parc.

Es troba situat a la part més alta de Gràcia, a prop del pont de Vallcarca, i delimita amb Horta. L’accés principal està al Passeig de la Mare de Déu del Coll 87. En el següent mapa dinàmic està marcada l’entrada principal.


Mostra Parc de la Creueta del Coll en un mapa més gran

Té una superfície considerable per ser dins de Barcelona (1,68 ha) i va ser dissenyat per l’estudi Martorell-Bohigas-Mackay sobre una antiga pedrera al 1987.

El parc disposa d’un llac que a l’estiu es converteix en piscina pública, que fins i tot té una illa amb palmeres al mig. Hi ha un llac molt més petit i una mica més elevat, entre les parets de l’antiga pedrera, que conté “l’Elogi de l’aigua”, l’escultura de 50 tones de formigó d’Eduardo Chillida.

L’entrada nord pel passatge de Manlleu, permet veure el parc des de dalt on hi ha una barana de fusta que delimita l’espai del parc i el separa del vessant forestal del turó del Coll, encarat cap a la serra de Collserola. Un petit sender permet anar vorejant la part de dalt de la pedrera.
  • Horari: De les deu del matí fins al capvespre.
  • Dates llac: El llac obre del 25 de juny fins el 13 de setembre
  • Telf: 93.291.66.60
  • Contacte: mjofra@bcn.cat
Preus d’abonaments de la piscina:


Alguns vídeos relacionats:dimecres, 8 de juliol de 2009

EcoSafari nocturn per Collserola

El projecte BioDiverciutat ens proposa fer el Curs Sobre la Investigació de la Fauna Nocturna (CSI Fauna Nocturna), aquest dissabte 11 de juliol a les 19:30.

Aquest curs és un Ecosafari a la zona del parc de Collserola, on "els participants es convertiran en investigadors de rastres i sons i tal vegada albiraran la curiosa fauna nocturna de l´àrea periurbana de Barcelona".


Mostra EcoSafari nocturn per Collserola en un mapa més gran

Aquesta activitat està organitzada per BioDiverciutat.org, que és un programa d’educació ambiental de l’Institut Jane Goodall Espanya. BioDiverciutat té com a missió informar i conscienciar sobre l’existència i la importància de la biodiversitat en el medi urbà en el que vivim, i està orientat principalment a estudiants d’entre 8 i 12 anys. Entre d’altres activitats organitza ecosafaris, tallers i proposa ecoiniciatives.

En concret, aquesta activitat permet descobrir espècies poc conegudes i donar suport la seva conservació. En aquest safari s’han proposat:
  • Conèixer la fauna nocturna
  • Aprendre a identificar rastres d´animals
  • Reconeixer el cant de les aus nocturnes
Data: Dissabte 11 de Juliol del 2009
Punt de trobada: Estació Baixador de Valvidrera
Hora d´inici: 19:30
Durada: 2 hores
Cost: Gratuït
Per a tots els públics i edats.

Cal sol•licitar la reserva a info@biodiverciudad.org (també per informació addicional). Les places són limitades!!

... i no us oblideu de portar llanternes!!!!

Alguns videos relacionats: