dimecres, 22 d’abril de 2009

Sant Jordi versió Barcelonens

Des de BarceloNens us proposem fer dues visites per la diada de Sant Jordi, una d'elles al roserar més gran de Catalunya al Parc Cervantes, i la segona virtual, al XTEC.

En qualsevol cas, feliç diada de Sant Jordi!!!

Per començar us proposem que visiteu la secció "Sant Jordi" al XTEC on podreu trobar tot el que fa referència a la diada de Sant Jordi. Tant pel que fa a la llegenda i la diada arreu de Catalunya, com recomanacions de llibres i lectures, i fins i tot jocs i activitats, com el taller per fer roses de paper.


Les roses al parc Cervantes

Tot i que el parc Cervantes ofereix una amplia gamma d’equipament infantil, tirolina inclosa, i una extensió bastant generosa de verd, per Sant Jordi us recomanem visitar el Roserar de Cervantes on podreu trobar fins a 235 varietats diferents de roses.

Des de l'any 2000, Barcelona celebra al començament de maig un Concurs Internacional de Roses Noves. Aquest esdeveniment disposa de tres espais en el Roserar de Cervantes: un de reservat als rosers del concurs de l'any en curs; un altre, per als que concursaran l'any següent –com que es tracta d'un concurs de roses vives, els rosers necessiten ser plantats un any abans, i dos si són enfiladissos–, i un tercer espai amb els rosers guanyadors de les diferents edicions del certamen.


Mostra Parc Cervantes en un mapa més gran

Horari: Entre Abril i octubre - de 10h a 20h.
Adreça: Av. Diagonal 706
Districte: Les Corts
Accés: Zona Universitària (L3, linia verda)Els llibres, els autors i el Crackòvia

A la web de l'Ajuntament s'ha fet un especial per Sant Jordi on es resumeixen totes les activitats "oficials" a Barcelona, tot i que la cerca d'activitats infantils funciona a mitges. (enllaç a l'especial)

Al bloc de Cambrico podreu trobar un resum molt bo d'autors i horaris. (enllaç)

Al El Periodico el podreu trobar els principals per ordre alfabètic: (enllaç)

A nivell infantil el més rellevant, a part del festival de la Princesa de Rocabruna al CEIP Dolors Montserdà, serà la parada de l'equip de Crackòvia que han posat davant del cine Còmedia (Gran Via amb Passeig de Gràcia) de 10h a 20h per presentar el seu llibre.


Per últim només recordar que el 23 d’abril, a més de la nostra tradició, també ha estat declarat Dia Mundial del Llibre per la Unesco.