dimecres, 4 de març de 2009

Ral·li Barcelona-Sitges de cotxes d’època

El Ral·li Internacional de Cotxes d’època Barcelona-Sitges 2009 té lloc aquest proper cap de setmana, el 7 i 8 de març. En aquest rally només hi poden participar vehicles fabricats abans del 1924, participen al voltant d'una seixantena d'automòbils procedents d'arreu de l'Estat espanyol i de diferents punts d'Europa, i es celebra des de 1959 (51a edició).

Enguany es canvia l’escenari d’exposició dels cotxes i es passa al Passeig dels Til.lers, dins del parc de la Ciutadella, el dissabte 7 de març entre les 10h i les 17h.


El ral·li en si mateix tindrà lloc el diumenge 8 de març, i s’inicia amb l’arribada dels cotxes a primera hora del mati a la plaça Sant Jaume amb els seus ocupants vestits d’època. La sortida és a les 11h i passarà per (ha estat impossible saber el recorregut exacte):
  • Plaça Catalunya
  • Rambles
  • Paral·lel
  • Plaça Espanya
  • Gran Via
Un cop surti de Barcelona, travessarà els termes municipals de L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels, així com per les Costes del Garraf. Un cop arriba a Sitges, la caravana es concentrarà al Port d’Aiguadolç per reagrupar als participants i tornar a sortir cap al recinte de La Fragata.


Cal destacar que no guanya el ral·li el cotxe més ràpid en els 40 Kms que separen ambdues poblacions, si no aquell que combina millor la originalitat del cotxe i l’adequació de la vestimenta dels ocupants a l’època de fabricació del cotxe.

Cap comentari: