diumenge, 1 de març de 2009

Festa de Sant Medir, la “dolça festa”, a Gràcia

La Festa de Sant Medir es celebra aquest dimarts 3 de març en diferents punts de la ciutat de Barcelona. En aquesta festa es llencen als nens tones i tones de caramels (literalment! aneu preparats!). Actualment participen de forma activa 27 colles en barris de l’antic pla de Barcelona, Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i La Bordeta.


La festa s’inicia de bon matí amb la formació de les diferents colles en els seus locals socials per començar les cercaviles pels diversos barris (de 9h a 12h per Gràcia i de 10h a 12h per Sarrià). Al migdia, les colles participen de l’aplec a l’ermita de Sant Medir a Collserola i ja al capvespre totes juntes atravessen Gràcia fins als Jardinets llençant tones i tones de caramels, que és l’activitat principal de la festa.


Així, dimarts 3 a les 19h s’inicia la concentració de les colles al voltant de la cantonada dels carrers de Sant Salvador i Escorial, per tal d’iniciar la desfilada a les 20h en punt encapçalada per una escorta de la guardia urbana muntada, la colla Unió Gracienc, portadora enguany de la bandera de la Federació, i la resta de colles d’acord amb la seva antiguitat.

L’itinerari serà: Sant Salvador, Nil i Fabra i Gran de Gràcia fins al Pla de Salmeron, on les colles saludaran les autoritats assistents, per acabar fins als jardinets de Gràcia.


Veure mapa més gran

Sobre les festes de Sant Medir us podeu baixar el programa sencer del següent enllaç (programa), o podeu visitar la web de la federació de colles.