dijous, 26 de març de 2009

Educació ecològica de Cap de Setmana

En aquest post us proposem dues activitats pel dissabte 28 per conscienciar als nens sobre conceptes ecològics.

Plantes pels nens a la Rambla

Les Floristes de la Rambla regalaran plantes per celebrar l'arribada de la primavera aquest proper dissabte 28 de març a tots els nens i nenes que s’apropin fins a les seves parades.

El repartiment de plantes començarà al matí i continuarà durant tot el dia fins a acabar les existències. Les plantes que es repartiran són plantes amb flor, tipus petúnies i pensaments.

Aquesta iniciativa, que arriba a la seva cinquena edició, vol conscienciar als més petits sobre la necessitat de cuidar i preservar la natura. Per aquest motiu, cada nen i nena que reculli una planta rebrà les indicacions adequades per cuidar-la.

Els floristes de la Rambla van començar fa 155 anys quan la Rambla era l'únic lloc a Barcelona on es venien flors. Actualment hi ha 16 parades de flors i plantes a la Rambla de Barcelona.

Enllaç de l'event: http://www.laramblabcn.com/cat_events_detall.html?Id=4

Apagada dels llums a favor del planeta

Aquest dissabte 28 de març de 20:30 a 21:30 es realitza una Apagada Mundial de Llums contra el canvi climatic, 'L'Hora del Planeta' organitzada per la ONG WWF. Aquesta acció global es fa per reflexionar sobre els nostres hàbits i el compromís de tots en la lluita contra el canvi climàtic i l'estalvi d'energia.

Aquesta iniciativa de WWF és la major campanya en defensa del medi ambient de la història, en la qual participaran potencialment 1000 milions de persones. L'Hora del Planeta 2009 involucrarà als governs, ciutadans i empreses en una acció conjunta per a cridar l'atenció sobre els efectes de l'escalfament global i exigir als líders polítics que actuïn per a controlar les emissions de CO2. L’objectiu és llançar un missatge als líders mundials de cara a la Conferència sobre Canvi Climàtic de Copenhaguen d'aquest any 2009.

Fins a ara, més de 1700 ciutats de 80 països s'han compromès a apagar les llums dels seus edificis més emblemàtics, com gest simbòlic de suport a L'Hora del Planeta. Uneix-te !!

Enllaç de l'event: http://www.wwf.es/horadelplaneta

En Pocoyó també s’hi apunta...