diumenge, 15 de febrer de 2009

Racons: Jardí de Can Sentmenat

Els jardins de Can Sentmenat, també coneguts com jardins de l’eina, són un dels jardins menys coneguts de Barcelona.

Es van inaugurar l’any 1995 i pertanyen a la casa dels Marquesos de Sentmenat que actualment és la seu de l’escola de disseny EINA (enllaç).

Aquests jardins són un racó relativament poc conegut que permet fer l’aperitiu mentre els nens juguen en un entorn molt control•lat.


Els jardins principals són afrancesats i contenen una font central. Hi ha una segona part dels jardins que queden a l'altre banda de casa i que també es poden visitar, tot i que són molt més meditarrins i no tenen tant encant ni equipaments. Teòricament, però, també contenen un gran estany i una espectacular cascada que precedeix una arbreda amb camins i bancs de pedra, però que no hem sapigut trobar mai...

Per accedir als jardins es millor fer-ho des del "desert de Sarrià", que és una rotonda que hi ha al final de passeig de Santa Eulàlia (és la continuació del carrer Major de Sarrià per sobre de la Ronda). Si s'agafa la ronda de Dalt és la sortida 9 (Can Caralleu).


Veure el mapa més gran

També diuen que de la soca dels seus arbres de tant en tant en surten princeses i fades, però tampoc no les hem vist mai...