dilluns, 23 de febrer de 2009

Exposició homenatge a Jordi Sabater Pi a La Sagrera

A tots els barcelonens dels 70' i 80' tant en Floquet de neu com l'orca Ulises ens van marcar la infància. Aquesta exposició és un homenatge al descobridor i cuidador d'en Floquet de neu (Nfumu Ngui), el Dr. Sabater Pi.

El Dr. Jordi Sabater Pi ha estat un gran investigador, dibuixant, autoritat mundial en primatologia, 'descobridor' del goril•la blanc i resident des de fa 40 anys a La Sagrera (Districte de Sant Andreu), que ha desenvolupat la seva recerca entre l'Àfrica i casa nostra.

L’exposició es va inaugurar el passat 15 de febrer i estarà oberta fins el 15 de març a la Nau Ivanow. La mostra ens condueix per la trajectòria d'aquest home que va afirmar que "cal reivindicar l'Àfrica com a bressol de la humanitat i tractar-la amb el respecte que mereix". Òbviament, i per això aquest post, també repassa la vida d'en Floquet de Neu des dels primers dies en que va ser decobert.L'antiga fàbrica de pintures Ivanow es troba al costat de la futura estació de l’AVE i té molts bons accessos amb metro (L5-Sagrera, L1-Sagrera, L1-Navas i L2-Bac de Roda)


Veure mapa més gran


Adreça: C/ Hondures 28 – 30; 08027 Barcelona
Telf. 93.340.74.68
Email: nauivanow@nauivanow.com

El següent vídeo mostra una entrevista de 15 minuts amb el Dr. Jordi Sabater Pi realitzada per la UB el 29 de juliol de 2008. En aquesta entrevista ell mateix explica els orígens de la seva activitat de recerca, els seus descobriments més importants, la seva habilitat en el dibuix i els fons documental de la Col•lecció Sabater Pi entre altres temes.Així mateix, tal i com vem fer en el post del zoo, és imprescindible tornar a fer un petit homenatge a en Floquet de Neu...