dimecres, 14 de gener de 2009

Parc de la Ciutadella: Polifacètic

El parc de la ciutadella és amb diferència el parc més polièdric de Barcelona. Disposa de diversos museus, un hivernacle, un llac, una cascada, una ludoteca, escultures catalogades, un zoo, un Parlament i, fins i tot, un mamut de pedra de mida natural.

En aquest primer post dedicat al parc veurem gairebé tot el parc excepte el zoo. Pròximament farem un especial sobre el present i futur del zoo (que finalment ja s’ha decidit).


Veure el mapa més gran

El parc té unes 18 hectàrees i es va construir sobre l’antiga (i odiada) ciutadella militar de Felip V del segle XVIII, i modificada anys més tard per l’Exposició Universal de 1888 tan ben detallada per Mendoza a la Ciutat dels Prodigis.

La gran esplanada davant de la cascada pemet que s'hi realitzin gran quantitat d'actes i reunions d'associacions mentre que els seus espais de gespa en forma de turonets permet gaudir del parc tranquil·lament encara que hi hagi molta gent.El Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella està format pels de Geologia i el de Zoologia. En ells s’organitzen habitualment tallers: Activitats de diumenge per famílies

El llac del parc de la ciutadella permet amenitzar la visita amb un passeig amb barca.La ludoteca està bastant bé i és un bon lloc per deixar als nens una estona. Tot in no tenir un horari molt ampli obren cada dia mati i tarda (diumenges només matins):


I el mamut...