dimarts, 20 de gener de 2009

La cavalcada dels Tres Tombs i la Guàrdia Urbana Muntada

El proper dissabte 24 de gener es celebra la Cavalcada dels Tres Tombs de Barcelona dins dels actes de la Festa Major de Sant Antoni (enllaç). Aquesta cavalcada està formada per carruatges i genets, entre ells, els de la Guàrdia Urbana Muntada de Barcelona. Amb la Cavalcada dels Tres Tombs s’obre el calendari de festes populars de Barcelona.

La cavalcada començarà a les 10:30 i el seguici serà obert pels llancers de la Guàrda Urbana.


Veure el mapa més gran

La Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana
Les cavallerisses de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana estan situades al final del carrer Wellington (on acaba el tram besòs), just al costat de l’entrada est del zoo i dins la mateixa illa que el parc de la Ciutadella. Eventualment, principalment en diumenges, es poden visitar i es fan petites exhibicions de doma al pati d’ensinistrament.


Veure el mapa més gran

Un article al diari Avui sobre aquesta unitat explicava que: “La unitat muntada té 36 cavalls. Tots són mascles i la majoria estan sencers (un 80% dels animals). Els capats són animals cedits per particulars. Els cavalls tords (blancs i grisos) són els que munta la banda de música (de 12 a 16 genets) -toquen instruments de metall i de percussió-, excepte el mestre, que tradicionalment munta un cavall negre que va guarnit amb els ormetjos (capçades, brides, pitrals) de color blanc. Els castanys, alatzans (pèl-rojos), negres i tords s'usen a l'espectacle de doma i al carrusel (de 12 a 24 genets).” (enllaç)

Tot i això, cada any té menys cavalls, menys genets i es fan menys exhibicions. El 1987 a les quadres del carrer Wellington hi havia 57 cavalls i enguany, només 36. A més, la proposta de portar-los al castell de Montjuïc, on els animals tindrien més espai, no ha prosperat.

Per més informació us podeu baixar el següent arxiu PDF