dimecres, 28 de gener de 2009

Foguerons de Sant Antoni, a Gràcia

La festa mallorquina de sa Pobla, els Foguerons de Sant Antoni, torna a Gràcia a partir d’aquest dijous 29 de gener i fins al dissabte 31, gràcies a l’Associació Cultural Albopàs de sa Pobla (Mallorca).

L’acte més vistós és l’encesa dels foguerons el dissabte 31 a partir de les 21:30 i inici de la revetlla amb les ximbombes, els cantadors i els glosadors a les 23h a la plaça de la Virreina. Els foguerons seran encesos als carrers i places que indica el mapa:

Pels nens, potser l’acte que val més la pena de seguir és la cercavila del dissabte a les 20h (recorregut marcat al mapa), on hi participen:
Banda de xeremiers de Muro i La Sacairada, Caparrots d'Estiu d'Albopàs, Geganters de Gràcia, Trabucaires de Gràcia, Bastoners de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Dimonis d'Albopàs, Drac d'Albopàs, La Vella de Gràcia, Drac de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll, Gaudiamus, Drac del Coll, Kabum de Gràcia.

A més, el programa inclou exposicions, música, gastronomia i altres mostres de cultura popular. Podeu consultar l’agenda d’actes complerta en aquest enllaç (programa foguerons 2009).
En el següent vídeo hi podeu veure el cercavila de la revetlla de Sant Antoni original a sa Pobla aquest passat 16 de gener del 2009:


I per finalitzar les activitats sempre es fan els tradicionals balls i cants mallorquins a la plaça de la Virreina a les 23h (dissabte) amb els grups de xeremeiers. En el vídeo podeu veure el ball del 2007.