dissabte, 3 de gener de 2009

Cavalcades dels Reis d'Orient

Barcelona tindrà aquest any 16 cavalcades de Reis d'Orient pels diferents barris a més de la Gran Cavalcada municipal i dues de carters i patges reials. En aquest post resumim les principals activats organitzades per dates, activitats i barris.

Com dèiem en posts anteriors, enguany l’ajuntament s’ha decidit a fer una web on recopila molta de la informació de les activitats que es fan al Nadal a Barcelona (Nadal 08). Tot i que la mostra de forma un tant confusa.

Activitats pel dia 4 de Gener

(Gràcia) Cavalcada de Carters Reials a Gràcia. Avança mentre recull cartes i reparteix caramels. El Recorregut surt a les 18h dels Jardinets de Gràcia, passa per Travessera de Gràcia, Sant Antoni M. Claret i acaba a la plaça de Rius i Taulet a les 19:30h. (detall recorregut)

(Sants) Arribada del Patge Reial al Poble-sec. Inici de la rua al Parc de les Tres Xemeneies a les 18:30. (detall recorregut)

(Sants) Els Tallers Reials obren les portes. Es podrà veure de prop les carrosses dels Reis d'Orient de la Gran Cavalcada i l'estel de Nadal gegant i els nens podran parlar amb el Patge Gregori (teniu la foto a sota), l'ambaixador dels Reis Mags, i observar de prop els seguicis dels Reis. També es podrà veure com fer els vestits màgics dels Reis i els patges. Només pots visitar els tallers el diumenge al Palau d'Alfons XII (Fonts de Montjuïc), d'11.30 a 18.30 hores. L’entrada és gratuïta.

Activitats pel dia 5 de Gener: Cavalcades als barris

(Gracia) El rei gaspar recollirà les cartes dels nens a la plaça Rovira a partir de les 17.30. Sempre hi ha molta gent i a darrera hora és el millor moment si no es vol fer molta cua.

Sants Montjuïc/Les Corts:
 • Cavalcada de Reis a Sants - Les Corts. Inici a la plaça Comas. (detall recorregut)
 • Cavalcada de Reis a La Marina. Inici a la plaça de les Matemàtiques. (detall recorregut)
Sant Martí:
 • Cavalcada de Reis al barri del Besòs. Inici al carrer taulat a les 18h. (detall recorregut)
 • Cavalcada de Reis a l'Eix-Prim. Inici a Fòrum/Josep Pla a les 18h. (detall recorregut)
 • Cavalcada de Reis al Poblenou. Inici a Selva de Mar a les 18h. (detall recorregut)
 • Cavalcada de Reis al Clot - Camp de l'Arpa. Inici a cantonada Trinxant-Freser a les 18h. (detall recorregut)
Sant Andreu:
 • Cavalcada de Reis al barri del Bon Pastor. Inici a Foc Follet a les 17h. (detall recorregut)
 • Cavalcada de Reis de Sant Andreu i La Sagrera. Inici a la plaça de l‟Estació de Sant Andreu Comtal a les 17:30 (detall recorregut)
 • Cavalcada de Reis del Congrés Indians. Inici a de la placeta de l'AVV Congrés a les 18h. (detall recorregut)
 • Cavalcada de Reis a Trinitat Vella. Inici a la plaça de la Trinitat a les 18:30. (detall recorregut)
Nou Barris:
 • Cavalcada de reis de la Zona Nord. Inici a l'escola Mestre Morera a les 16:30. (detall recorrregut)
 • Cavalcada de Reis a Nou Barris. Inici al carrer Aiguablava a les 18h. (detall recorrregut)
Horta:
 • Cavalcada de Reis a la Teixonera. Inici al carrer Arenys a les 19h. (detall recorrregut)
 • Cavalcada de Reis d'Horta-Guinardó. Inici a la plaça de la palmera a les 18h. (detall recorrregut)
Sarrià i Sant Gervasi:
 • Cavalcada de Reis a Sarrià. Inici a l’Escola de les Salesianes al Pg. de Sant Joan Bosco a les 19h. (detall recorrregut)
 • Cavalcada de Reis a Sant Gervasi. Inici a la plaça Bonanova a les 18:30. (detall recorrregut)

Activitats pel dia 5 de Gener: Gran Cavalcada de Barcelona

Els Reis d’Orient arribaran el dia 5 de gener al Moll de la Fusta a bord del paquebot Santa Eulàlia a les 17h,, on l'alcalde de Barcelona els donarà la benvinguda en nom de tota la ciutat. A les 18h es traslladarà Ses Majestats a la Ciutadella amb cotxes d'època i a les 18.30 s’iniciarà la Cavalcada.

El recorregut: avinguda del Marquès de l'Argentera, Via Laietana, plaça d'Urquinaona, Fontanella (19.30 h), plaça de Catalunya, Pelai, plaça de la Universitat, ronda de Sant Antoni, Sepúlveda, Vilamarí, Lleida, Rius i Taulet i Font Màgica de Motjuïc (21h).

La pàgina web de l’ajuntament ha fet una animació on es relaciona el recorregut amb les parades de metro més properes (cal clicar sobre el simbol "+" de la zona escollida):