dilluns, 8 de desembre de 2008

Patins en línia (3): Rutes organitzades

En aquest tercer post dedicat als patins en línia parlarem de les rutes que organitzen diversos col•lectius pels carrers de Barcelona.

En general acostumen a ser rutes molt ben organitzades, amb el permís de la guàrdia urbana, normalment amb un grup nombrós de participants i amb voluntaris de les associacions que fan de “stoppers” (vestits amb armilles reflectants), per parar el tràfic allà on faci falta i fer les rutes més segures.

L'Associació de Patinadors de Barcelona (www.patinar-bcn.org) organitza rutes cada divendres nit a les 22:30h (a aquesta hora s’assegura un tràfic raonablement baix), orientades a persones amb un nivell d’experiència baix i families, i surten sempre del Passeig Marítim (Vila Olímpica) independentment de la ruta que toqui aquella setmana. Actualment tenen 7 rutes diferents organitzades i totes elles acaben en la Vila Olímpica. Enllaç

La longitud de les rutes varia entre els 14 i 18 kilòmetres, amb un nivell de dificultat mig i una durada de 2:30 hores. Es demana per poder mantenir un ritme mínim i saber girar i frenar correctament per a poder seguir les rutes amb seguretat. Existeixen unes consignes de seguretat.

L'estiu del 2005 el programa Temps d'Aventura de TV3 va fer programa dedicat al circuit de divendres nit. Enllaç a TV3alacarta


A youtube també es poden trobar algunes gravacions d’aquesta ruta (en aquest cas en anglès):L’APB també organitza altres rutes de nivell més elevat i sense “stoppers”, com les que coordina, conjuntament amb SAT els diumenges a les 11:30h a l'encreuament de c. Marina amb Av. Icària (nivell mig) i eventualment, amb motius especials, L'APB també organitza rutes familiars. Un exemple n’és la del passat octubre pel barri de les corts o la del novembre pel barri de Sant Martí amb motiu de la Festa Major del barri.

Les rutes de l' Associació de Patinadors de Barcelona són gratuïtes i de lliure accés per a qualsevol patinador.


L’Escola Oficial de Patinatge Inline també organitza rutes (Enllaç). Aquestes estan pensades com a complement a las classes i es realitzen rutes urbanes per millorar el nivell. Aquestes rutes són gratuïtes i de lliure assistència pels alumnes de l’escola i membres de l’associació Ruedas Sin Motor.

Finalment mencionar que també existeixen rutes per a patinadors de molt alt nivell, com les organitzades per SAT els dimarts i dijous a les 22:15h per a fer rutes esportives de dificultat mitja-alta.
Per a creació d'aquest post agraïm la col•laboració d'en Jordi Benet, un malalt patinador...