dimecres, 3 de desembre de 2008

Patins en línia (1): Aprendre a patinar

Patinar amb patins en línia és molt més fàcil del que podria semblar a primera vista, sobretot, si s’ha patinat prèviament amb patins normals o sobre gel. Personalment només a partir de l’experiència del patinatge sobre gel (amb un nivell bàsic i de feia quinze anys) i amb coneixement zero dels patins en línia en 15 minuts varem aconseguir suficient nivell com per donar un tomb prou decent per la Vila Olímpica.

Cal destacar que les principals activitats gratuïtes en l’àmbit del patins en línia les organitza l'Associació de Patinadors de Barcelona que, entre d’altres, organitza tots els divendres les conegudes rutes nocturnes de patins pels carrers de la nostra ciutat.

En aquest primer post dedicat al patinatge amb patins en línia parlarem sobre com iniciar-se en aquesta activitat. En els dos següents parlarem de on poder llogar els patins en línia, per provar ni que sigui per un cop l’experiència, i quan i on es fan les rutes i sortides organitzades a Barcelona.

Els experts recomanen que si és la primera vegada que es patina, no es vagi a cap ruta i s’assisteixi a classes de patinatge o es facin proves davant del passeig de l'hospital del mar. És un molt bon lloc per iniciar-se i a prop de diverses botigues de lloguer del material necessari per a la seva pràctica.

Classes d'aprenentatge de patins en línia

L' Associació de Patinadors de Barcelona (www.patinar-bcn.org) realitza classes gratuïtes per l'aprenentatge del patinatge en línia, cada dimarts de les 21:30h a les 23h al Parc del Clot per tots els nivells i classes d’iniciació els dissabtes a les 18h al Passeig de Garcia Faria (Vila Olímpica).

Les classes d’iniciació són gratuïtes (enllaç) i organitzades de forma altruista per voluntaris de l'associació. Només demanem a canvi una actitud col•laboradora i participativa. Tothom pot participar-hi i repetir tantes vegades com es vulgui.Les activitats de l’associació s' organitzen en diversos nivells. Al nivell d'iniciació es pot aprendre o perfeccionar les tècniques bàsiques del patinatge i està pensat pels que encara no estan preparats per patinar sols.
La resta de nivells, perfeccionament i avançat, son gratuïts i dirigits als socis, amb una quota de 30€ anuals (si no ets soci pots fer una classe de prova). Per a realitzar aquestes activitats és obligatori l'ús de les proteccions (canelleres, genolleres, colzeres i casc).

Qualsevol dubte que tingueu sobre les activitats de l’associació el podeu consultar a apb@patinar-bcn.org


Un altra
opció més professionalitzada és l’Escola Oficial de Patinatge Inline (www.escolapatinatge.com) situada al Poliesportiu de l’Estació del Nord a Barcelona i portada per gent que porten molts anys darrera del patinatge.Els horaris i preus d’aquesta escola es poden trobar al següent enllaç.

Qualsevol dubte que tingueu sobre les activitats de l’escola de patinatge el podeu consultar a info@escolapatinatge.comProperament la segona i tercera part amb més informació sobre les botigues on llogar material i les rutes i sortides organitzades per Barcelona.


Per a creació d'aquest post agraïm la col•laboració d'en Jordi Benet, un malalt patinador...


Cap comentari: