dimarts, 16 de desembre de 2008

Parc del Castell de l'Oreneta

Possiblement el millor parc públic de Barcelona per anar amb nens sigui el parc del Castell de l’Oreneta.

Es recomana dedicar-hi tot un mati, especialment en diumenge, per poder gaudir del trenet. Tot i que l’especial ubicació del parc permet que una escapada qualsevol tarda (entre setmana) garanteixi tenir el parc gairebé en exclusiva. Especialment magnífic en primavera, per cert...


Mostra un mapa més gran

(cal remarcar que la situació oficial del parc a Google Maps és errònia i s’ha corretgit indicant la situació correcta en color lila)

Està situat a la zona alta de la ciutat, al districte de Sarrià - Sant Gervasi, el que garanteix la quantitat i qualitat de l’equipament per nens (donada l'aparent desigualtat d'equipaments entre barris), i disposa de 17 hectàrees. Des de fa uns anys el creua per la banda de baix el carrer de Gaspar Cassadó (lateral de la ronda de Dalt), per un on hi ha un dels accessos, tot i que l'accés principal es troba a l’encreuament de l’avinguda d'Espasa i el carrer Montevideo.

Aquests dos accessos permeten visitar el parc de baix a dalt i són els més recomanats excepte si es té mobilitat reduïda (nens amb cotxet). En aquest cas els millors accessos són els laterals, el del camí de la Mare de Déu de Lorda (per la zona de les quadres de ponis) o, sobretot, el del passatge de la Blada (vorejant per baix el CEIP Costa i Llobera al costat de Can Caralleu).

A més de tenir els oportuns equipaments de jocs infantils, el parc disposa d’un trenet (tren en miniatura) únic a Barcelona, quadres dels ponis, diverses fonts i un bar.

El tren del parc del Castell de l'Oreneta és un dels millors ferrocarrils reduïts a escala i tripulats d'Europa (té una pàgina web pròpia). Es va inaugurar l'any 1981 i té un llarg recorregut de 636 m que travessa tres túnels, dos ponts i un viaducte metàl•lic, a més d'una estació i un baixador. En total, hi ha onze locomotores, entre elèctriques, de vapor i dièsel, i uns dotze vagons. Els diumenges, els visitants del parc poden viatjar amb aquest tren des de les onze del matí fins a les dues de la tarda.Tot i que és més conegut pel seu trenet, el principal atractiu del parc és la seva vegetació, de tipus mediterrani, amb espècies molt característiques de la serralada de Collserola.

I, es clar, les excursions a lloms d’un dels ponis del parc...
Horari del parc: de 10h fins al capvespre
Horari trenet: Diumenge de 11h a 14h.
Horari dels ponis: <...>

5 comentaris:

Vethotxka ha dit...

El parc de l'oreneta és una molt bona alternativa tant a l'hivern com a l'estiu.L'entorn està molt net i és un bon lloc on anar a jugar amb els nens un diumenge al matí. És prou segur i tranquil com per poder llegir el diari mentre els nens juguen i...lo del trenet als nens els hi encanta!!!

Anònim ha dit...

Efectivament és el millor parc de Barcelona amb diferència. Gran post, felicitats!

Anònim ha dit...

Ens ha agradat molt. Molt aconseguit.

Aviam per quan un post sobre tallers de nadal.

BarceloNen ha dit...

Moltes gràcies! precisament estem treballant en un post sobre tallers a Barcelona.

María del Mar ha dit...

és molt xulo aquest parc! per mi el millor de bcn!
Jo tb tinc un blog seguiu-me!
http://elcestitodemariadelmar.blogspot.com